4. May, 2008

Aeg: 03.05.2008.
Koht: Alliku küla, Harjumaa.
Kohtunik: Anna-Liisa Kaitila (kennel Follies, Soome).
Osalejaid: 40 koera.

Kohtuniku arvamuse leiad näitusetulemuste lõpust.

Kiharakarvalised retriiverid

Isased (12-15 kuud)

Emased

BIS 3, TP 1. Gypsy’s Soul Lancelot
Suurepärane pea ja ilme, kaunis kael ja hea ülaliin. Suurepärased esi- ja taganurgad. Eriti hea sügav rind, suurepärane karv. Liigub väga hästi, meeldiv iseloom.

Nova Scotia retriiverid:

Isased (6-9 kuud)

Emased

BIS4, TP 1. Velico Virgo Vestalis
Kena pea ja ilme. Hea kael ja ülaliin. Head esinurgad, sooviks paremat põlvenurka. Suurepräane kere, piisav luustik. Hea karv, liigub hästi.

Isased (12-15 kuud)

Emased

1 Lauvstua’s Indian Pepper

Kuldsed retriiverid:

Isased (3-6 kuud)

Emased (3-6 kuud)

VSP, PI1, 1 Rogerwiek Icecream
Suurepärane tüüp, väga kena maskuliinne pea. Hea kael, suurepärane ülaliin. Lühike õlavars, suurepärased taganurgad. Suurepärane sügav, ümar kere. Liigub hästi, esineb ja esitatakse väga hästi.
– – –
BIS 1, TP, PE1, 1 Rogerwiek Icequeen
Suurepärane tüüp, kaunis feminiinne pea. Suurepärane kael ja ülaliin, head esi- ja taganurgad. Suurepärane kere ja kere sügavus, hea luustik. Liigub eest hästi, tagant veel veidi kitsalt. Väga tasakaalus üldmulje. Esineb ja esitatakse väga hästi.
– – –
2 Sodelight Axel Rose 2 Sodelight So Happy
3 Rogerwiek Iceberg 3 Rogerwiek Hey Jude
4 Sodelight Annie May

Isased

Emased (9-12 kuud)

PE 2, 1 Cayring Elffie Elyrin
2 Teja Smiltes Namai

Isased (12-15 kuud)

Emased (12-15 kuud)

PI2, 1 Tuulepesa Aramis PE3, 1 Tuulepesa Anna
2 Tuulepesa Amileedi

Labradori retriiverid:

Isased

Emased veteranid

1 Tweedledum Curtain Call
2 RUS UA MOL LT EST CH Blondess Empire Businesslady
3 Forest Fan Amanda

Isased (3-6 kuud)

Emased (3-6 kuud)

BIS 2, TP, PI1 1 My Brand Esquire
Suurepärane 3-kuune kutsikas, kaunis maskuliinne pea, hea kael, suurepärane ülaliin. Suurepärane luustik, head esi- ja taganurgad, suurepärane kere ja kere sügavus, suurepärane karv. Liigub väga hästi, esineb ja esitatakse väga hästi.
– – –
VSP, PE1, 1 My Brand Extravaganza
Suurepärane tüüp, kaunis naiselik pea, suurepärane kael ja ülajoon, eriti head esi- ja taganurgad. Eriti hea rindkere ja rinna sügavus, suurepärane kuid natuke pehme karv. Liigub eriti hästi, näidatakse eriti hästi.
– – –
2 Show me the Way DJ Mister Chocolate 2 My Brand Edelweiss

Isased (6-9 kuud)

Emased (6-9 kuud)

PI 2, 1 Elvendor Elf the Second PE4, 1 Wizard’s Creek Vanilla Luna
2 Elvendor Elixir of Life 2 Colden Friends Brigita
3 Cagarazi Supreme Ricelie 3 My Brand Bedtime Story
4 Wizard’s Creek Velvet Moon

Isased

Emased (9-12 kuud)

PE3, 1 Silronray’s Cerise
2 Okeanas Holy Donna

Isased (12-15 kuud)

Emased (12-15 kuud)

PI3, 1 Forest Fan Nelson PE2, 1 Forest Fan Miss Mona
2 Forest Fan Nemo

Kohtuniku kirjeldus kutsikatele ja veteranidele:

Kiitos kutsusta arvostella noutajat pentu- ja veteraaninäyttelyssänne.

Ainoa kiharakarvainennoutaja oli komea, erinomaisessa kunnossa oleva uros, joka liikkui erittäin hyvin ja omasi erittäin avoimen, mukavan luonteen.

Kaksi novascotiannoutajaa olivat kovin erityyppisiä ja minua miellytti voittajassa sen erinomainen turkki ja luuston vahvuus.

Kultaistennoutajien pentujen tullessa kehään sydän teki muutaman ylimääräisen voltin. Etenkin sisarukset Rogerwieck Icecream ja Icequeen ovat niin kauniita ja tekivät lähtemättömän vaikutuksen minuun.

Seuraan suurella mielenkiinnolla näiden pentujen tulevaisuutta. Sitten oma rotuni eli labradorinnoutajat; Iki ihanat veteraanit, jotka kaikki olivat erinomaisessa kunnossa ja kaikki liikkuivat hämmästyttävän hyvin. Näki kuinka koirat nauttivat esillä olostaan ja iloista esiintymistä oli todella mukava seurata. Tweedledum Curtain Call on juuri sitä mitä pitääkin, vieläkin. Pentuja ja varsinkaan näitä pentuja en voi vastustaa. My Brand Esquire on erittäin lupaava pentu. Ihastuttava maskuliininen pää ja ilme. Erinomainen ylälinja ja kaunis pyöreä runko. Erinomaiset kulmaukset edessä ja takana ja todella hyvät liikkeet. Kaiken tämän lisäksi pentu vielä esiintyi ja esitettiin kauniisti. Tämän uroksen sisarukset eivät jää kauas veljestään. Voisin kirjoittaa kehuja useasta koirasta pitkät pätkät, mutta koska tila on rajallinen niin kaiken kaikkiaan olin kovin tyytyväinen luokkavoittajiini. Sanomattakin on selvä, että seuraan näitä nuoria tulevaisuuden lupauksia ja toivon parasta.

Päivä oli kaunis, koirat miellyttäviä ja tunnelma erinomainen, voiko päivältä enempää toivoa. Kiitos teille kaikille tästä ikimuistoisesta päivästä ja suurenmoisesta vieraanvaraisuudestanne.

Anna-Liisa Kaitila

Tõlge:

Tänan kutse eest hindama retriivereid kutsika- ja veteraninäitusel.

Ainus kiharakarvaline retriiver oli kena, suurepärases vormis olev isane, kes liikus väga hästi ja oli väga avatud, meeldiva iseloomuga.

Kaks nova scoti retriiverit olid väga erinevat tüüpi ja mulle meeldis võitja juures tema suurepärane karv ja tugev luustik.

Kuldsete retriiverite kutsikate ringi tulles tegi mu süda mõne üleliigse löögi. Eriti pesakonnakaaslased Rogerwiek Icecream ja Icequeen olid nii kaunid ja jätsid mulle kustmuatu mulje. Jälgin suure uudishimuga nende kutsikate tulevikku.

Järgnevalt mu oma tõug ehk labradori retriiverid. Väga armsad veteranid, kes kõik olid suurepärases vormis ja liikusid hämmastavalt hästi. Oli väga tore jälgida kuidas koerad nautisid esinemist. Tweedledum Curtain Call oli just seda mis peaks olema ja enamgi. Kutsikatele ja eriti neile kutsikatele ma ei suuda vastu panna. My Brand Escuire on väga lubav kutsikas. Väga kena maskuliinne pea ja ilme, suurepärane ülaliin ja kaunis ümar kere. Suurepärased esi- ja taganurgad ja tõeliselt hea liikumine. Sellele lisaks kutsikas esines ning teda esitati kaunilt. Selle isase õed ei jää vennast kaugele maha. Võiksin kirjutada kiitust mitme koera kohta pikalt, ent kuna ruum on piiratud, siis võin öelda, et olin rahul kõigi oma klassivõitjatega. On ütlematagi selge, et jälgin neid noori tulevikulootusi ja soovin parimat.

Päev oli kaunis, koerad meeldivad ja atmosfäär suurepärane, midagi enamat päevalt soovida ei saakski. Tänud teile kõigile selle meeldejääva päeva ja suurepärase külalislahkuse eest!

Anna-Liisa Kaitila

Categories: kutsikate ja veteranide show, näitus, tulemused
Viimane uuendus: 2015/11/20

Comments are closed.